Humánszolgáltató Központ
fooldal aktualis kozerdeku adatok galeria elerhetosegek

A Családsegítő Szolgálat célja a település közigazgatási területén élő szociális, mentálhigiénés, életvezetési problémák miatt veszélyeztetett vagy krízishelyzetbe került egyének, családok segítése gondjaik megoldásában, a krízishelyzet megszüntetésében.

A Szolgálat a családgondozói tevékenységét az egyénnel, a családdal közösen megbeszéltek szerint elkészített, adott esetben írásban is rögzített együttműködési megállapodás alapján, személyes segítő kapcsolat keretében végzi.

A hatékony, gyors segítségnyújtás érdekében a Családsegítő Szolgálat jelzőrendszert épít ki és annak tagjaival együttműködik a probléma megszüntetésének kapcsán.
A jelzőrendszer tagjai lehetnek társadalmi szervezetek, és egyházak, de magánszemélyek is jelezhetik a szolgáltatónak, ha segítségre szoruló személyről, családról szereznek tudomást.

A családsegítés keretében biztosít:
  • szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadást,
  • a pénzbeli és természetbeni ellátásokhoz, továbbá a szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutás megszervezését,
  • a családban jelentkező működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának elősegítését, a tartós munkanélküliek, a fiatal munkanélküliek, az adósságterhekkel és lakhatási problémákkal küzdők, a szenvedélybetegek, a pszichiátriai betegek, a kábítószer- problémákkal küzdők, illetve egyéb szociálisan rászorult személyek és családtagjaik részére tanácsadás nyújtását,
  • a családokon belüli kapcsolaterősítést szolgáló mediációs lehetőséget,
  • ingyenes jogi és pszichológiai tanácsadást.

A szolgáltatások igénybe vétele önkéntes.

Az aktív korú nem foglalkoztatottak ellátásának keretében a Családsegítő Szolgálat - a rendszeres szociális segélyben részesülőknek - együttműködésre kijelölt szerv.

Munkaformák:

  • egyéni,
  • csoport munka

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő 8.00-10.00 és 14.00-18.00
Kedd 8.00-16.00
Szerda 12.00-16.00
Csütörtök 8.00-12.00
Péntek 8.00-12.00

Stifter József
szakmai vezető

Elérhetőségek:
2750 Nagykőrös, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
06-53/552-275
06-20/274-5110
06-20/274-4662

e-mail
kezdolap