Humánszolgáltató Központ
fooldal aktualis kozerdeku adatok galeria elerhetosegek

A gyermekjóléti alapellátás hozzájárul a gyermek egészséges fejlődéséhez, jólétéhez, a családban történő nevelkedésének elősegítéséhez. Fontos szempont továbbá a veszélyeztetettség megelőzése, a már kialakult veszélyeztetettség megszüntetése, valamint a gyermek családból történő kiemelésének megelőzése. Ezt a szolgálat családgondozói személyes segítő kapcsolat keretében, a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával valósítják meg.

A Gyermekjóléti Szolgálat elsősorban a gyermekek védelmét, egészséges testi, lelki fejlődésének elősegítését tartja legfontosabb feladatának. Nem hagyja figyelmen kívül az olyan társadalmi problémákat sem, mint például a munkanélküliség, a szenvedélybetegség, az esélyegyenlőtlenség és a kirekesztettség, melyek elsősorban a családon keresztül hatnak a gyermekre.

A gyermekjóléti feladatok megvalósulását a komplex családgondozás, a rendszerszemléletű szociális munka szolgálja. Ennek érdekében történik a családlátogatás, a felvilágosítás, az információnyújtás, a tanácsadás, a családkonzultáció és a segítő beszélgetés is. A munka szerves részét képezi a szabadidős- és prevenciós tevékenység, a csoportok szervezése, vagy a kliens csoportba való eljuttatása. A szolgálat segít kérelmek, beadványok készítésében, adományok közvetítésében is.
Az intézmény ingyenes jogi és pszichológiai tanácsadást is biztosít kliensei számára.

A gyermekjóléti szolgáltatás igénybe vétele gyakran történik önként mindazok körében, akik valamely probléma enyhítése, megszűntetése érdekében a gyermekjóléti szolgálathoz fordulnak segítségért. Esetenként más intézmények jelzését követően, vagy hatóság által kötelezett formában áll szolgálatunk kapcsolatban a gyermeket nevelő családokkal.

A Gyermekjóléti Szolgálat feladata a helyettes szülői ellátás biztosítása is. E szolgáltatás a családban nevelkedő, rászoruló gyermekeket alapellátás keretén belül, szükség esetén, ideiglenes jelleggel, meghatározott ideig tartó átmeneti gondoskodásban részesíti. A segítségnyújtás a szülő kérésére, felügyeleti jogának érintése nélkül, családi környezetben történik.

A Gyermekjóléti Szolgálat
ügyfélfogadási ideje:

Hétfő 8.00-10.00 és 14.00-18.00
Kedd 8.00-16.00
Szerda 12.00-16.00
Csütörtök 8.00-12.00
Péntek 8.00-12.00

Stifterné Márkus Judit
szakmai vezető

Elérhetőségek:
2750 Nagykőrös, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
06-53/552-275
06-20/274-4880
06-20/274-5155
06-20/274-4855

e-mail
kezdolap