Humánszolgáltató Központ
fooldal aktualis kozerdeku adatok galeria elerhetosegek

A nagykőrösi Humánszolgáltató Központ alaptevékenysége körében ellátja a házi segítségnyújtást.

A házi segítségnyújtás, gondoskodás azokról a személyekről, akik önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, ezért önálló életvitelük fenntartása érdekében - szükségleteinek megfelelően - saját lakókörnyezetükben biztosított az ellátásuk.

A házi gondozást szakképzett, sok éves tapasztalattal, nagy gyakorlattal rendelkező házi gondozók végzik, akik egészségügyi kiskönyvvel és erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek.

A házi gondozó:
a gondozás során segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellátást igénybevevő személy fizikai, mentális, szociális szükséglete saját környezetében az életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően a meglévő képességek fenntartásával, fejlesztésével biztosított legyen.
segítséget nyújt a higiénia megtartásában,
közreműködik az ellátást igénybevevők háztartása vitelében.
A házi orvosi szolgálattal kapcsolatot tart fenn, szükség esetén gyógyszert írat fel.
A napi bevásárlásban és ügyintézésben szerepet vállal.
Feladata az ellátottat érintő veszélyhelyzet kialakulásának megelőzése, valamint a már kialakult veszélyhelyzet elhárítása.

A házi gondozás olyan esetekben nyújt segítséget az ellátott részére, amikor hiányzik a családi gondoskodás, mert a hozzátartozó távol él, egészségi állapota nem teszi lehetővé, vagy dolgozik.

Szeleczkiné Balázs Rita
Gondozási Központ vezető

Elérhetőségek:
2750 Nagykőrös, Arany János u. 35.
Tel.: 06-53/350-082
06/20-587-8074

e-mail
kezdolap