Humánszolgáltató Központ
fooldal aktualis kozerdeku adatok galeria elerhetosegek

A Humánszolgáltató Központban, immáron 25 éve működő Nevelési Tanácsadó a 3-18 éves korú gyermekek és fiatalok tanulási, magatartási, beilleszkedési és pszichés problémáinak feltárásával és azok kezelésével foglalkozik. Az óvodáskorúak körében (középső- és nagycsoportos korban) főként a részképességek aktuális állapotának vizsgálatát javasolják az óvodák, esetleges fejlesztés céljából, valamint a gyermekek beiskolázás előtti iskolaérettségi vizsgálatát, továbbá egyéb más jellegű nevelési problémák (ezek lehetnek rossz szokások, félelmek, vizelet- és székletürítési gondok, családi problémák, nevelési tanácsok kérése, stb.) miatt kérik a szülők.
Az iskolás- valamint középiskolás korú tanulók és fiatalok esetében a fent említett tanulási, magatartási, beilleszkedési és pszichés gondokkal fordulnak a szülők és a pedagógusok a nevelési tanácsadó szakembereihez. Ezen gondok közül fontos megemlíteni pl.: az olvasással és írással kapcsolatos problémákat, matematika tanulásával kapcsolatban jelentkező nehézségeket, az idegen nyelv tanulásával összefüggő komplikációkat, valamint a pubertás kor széleskörű dilemmáit.
Az előzőekben említett összes nehézség esetében fontos a korai szakaszban történő problémafeltárás, a súlyosabb gondok elkerülése miatt.
Gyógypedagógusok és pszichológusok várják a hozzájuk bejelentkezőket. Nincs szükség beutalóra, bárki fordulhat igényével közvetlenül az intézményhez.
Fontos tudnivaló, hogy minden szolgáltatás ingyenes, beleértve a vizsgálatokat, tanácsadást és terápiát is.

Információkérés az alábbi címen vagy telefonon:
Humánszolgáltató Központ
2750 Nagykőrös, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
Bujdosó Balázs intézményvezető
Tel: 53/350-457

Nevelési Tanácsadó
2750 Nagykőrös, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
Lovasné Horváth Csilla gyógypedagógiai asszisztens
Tel: 53/347-748

e-mail
kezdolap